Ted Gärdestad.

Ted Gärdestad. Ritzau Scanpix/Allan Moe

Teatervåren inleds med hyllning till Ted Gärdestad

STAFFANSTORP.

Hyllingar till Ted Gärdestad och Barbro Hörberg, jazzkafé och soppteater med Tjeckov. Det är vad som väntar det teaterintresserade i Staffanstorp.

Av
Lena Karlsson

Teatersäsongen inleds den 27 januari med föreställningen "Ted Gärdestad – en berättelse om sångerna och livet".

Det är Erik Winqvist, Simon Forsman och Tobias Grenholm som utifrån brodern Kenneth Gärdestads personliga berättelser hyllar en av Sveriges största artister.

Föreställningen – som innehåller välkända låtar som till exempel Sol, vind och vatten, Himlen är oskyldigt blå och Jag vill ha en egen måne – har fått stående ovationer i de 250 föreställningar som redan har spelats runt om i landet.

Även senare i vår, närmare bestämt den 12 april, framför Anna Döpling en hyllning till en annan artist som gick bort för tidigt.

Föreställningen Med ögon känsliga för allt handlar om visartaisetn Barbro Hörberg som innan hon gick bort 1976 hunnit sjunga sig in i svenska folkets hjärtan med visor som Med ögon känsliga för grönt, Gamla älskade barn och Sommarö.

Men innan dess har det varit jazzcafé med Double O' Seven den 15 februari och soppteater med Tjechovs Frieriet den 3 mars.

Alla föreställningar, förutom den om Ted Gärdestad som spelas på S:t Staffans församlingsgård, framförs i Vesum, det vill säga hörsalen i det gamla biblioteket i Staffanstorp.

Publicerad 11 January 2019 15:10