Vilma startade namninsamling för Fältgruppen

”De betyder allting för mig”

STAFFANSTORP.

När beskedet kom att Fältgruppen i Staffanstorp ska läggas ner lät reaktionerna inte vänta på sig. En av dem som protesterar mot nedläggningen av guppen är Vilma Strandberg som har haft det tufft i livet.

Av
Lena Karlsson

– Fältgruppen betyder allt för mig. De är som en extra förälder.

Sedan 2016 har hon haft regelbunden kontakt med Fältgruppen. När beskedet kom att Fältgruppen skulle läggas ner blev hon förtvivlad.

– Det var kaos. De är det tryggaste jag har, säger hon.

Trots att hon nu är 19 år och egentligen inte längre tillhör målgruppen, som är barn och unga upp till 18 års ålder, har de fortsatt ha kontakt.

– De har hjärta och engagerar sig även på ett privat plan.

LÄS MER: "Ompröva beslutet"

LÄS MER: "Fältgruppen läggs ner"

Vilma Strandberg har trots sin ringa ålder varit med om jobbiga saker i livet. Först gick hon och bar på det inombords utan att berätta för någon.

– Men till Fältgruppen har jag kunnat berätta saker som jag inte har kunnat säga till någon annan. Det har varit väldigt viktigt för mig. Det är skönt att någon annan mer än jag vet.

När hon fick reda på nedläggningsbeskedet bestämde hon sig för att starta en namninsamling på Facebook.

– De har gjort så otroligt mycket för mig, så nu ville jag göra någonting tillbaka.

Vilma Strandberg tog studenten i våras och har nu ett säsongsarbete som livvakt i Sälen. Men när hon kommer hem i april har hon planer på att studera till brandman. Även där har hon haft stöd av Fältgruppen.

– Det är många som har sagt till mig att jag på grund av det jobbiga som jag har varit med om inte skulle kunna klara av att bli brandman. Men Fältgruppen har stöttat mig och sagt att det fixar jag, och om det är så att jag inte gör det så är det inte hela världen.

Hur många har skrivit på namninsamlingen?

– När jag kollade sist var det 260 som hade skrivit under med sina namn.

Beslut om Fältgruppen tas den 17 januari.

Publicerad 15 January 2019 00:00