Karin Palmqvist (M).

Karin Palmqvist (M). Foto: pressbild

Fältgruppen läggs ner tidigare än beräknat

"Det går inte att bedriva verksamhet med halva styrkan"

STAFFANSTORP.

Nu står det klart att Fältgruppen läggs ner. Detta efter att arbetsmarknadsnämnden klubbat igenom beslutet under torsdagskvällen. Socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet.

Av
Lena Karlsson

Protesterna mot nedläggningen av fältgruppen som i över 30 år har arbetat förebyggande med ungdomar gav inget resultat.

Eftersom tre av de sex anställda i personalen redan har sagt upp sig går nedläggningen snabbare än det var tänkt från början.

– Nu återstår bara 2, 35 procent tjänster fördelat på tre personal. Med så lite personal kvar går det ju inte att bedriva någon verksamhet, säger arbetsmarknadsnämndens ordförande Karin Palmqvist (M).

Hon ser dock inte någon risk för att de kommer attt bli arbetslösa. Om det finns lediga tjänster inom kommunen kommer de att bli erbjudna det.

– Det är väldigt duktig personal som är attraktv på arbetsmarknaden, så jag är inte ett dugg orolig för att de ska bli utan jobb.

Nedläggningen har ju orsakat en hel del protester. Vad är din kommentar till det?

– Det ligger ju i sakens natur att det är de som är emot beslutet som hörs mest. De som tycker att det är ett bra beslut ställer sig inte utanför Rådhuset och protesterar. Dessutom är det många som själva har fått hjälp av fältgruppen genom åren som protesterar mot beslutet. Det vore ju konstigt om de hade fått det. Jag tycker att det är glädjande att de fått hjälp.

Men hur ska det gå med det förebyggande arbetet nu?

– Vi har byggt upp det förebyggande arbetet i kommunen under en längre tid nu. Så nedläggningen av Fältgruppen blir bara ett hack i kurvan, säger Karin Palmqvist.

En sak som hon nämner är fritidsgården som snart ska öppna i gamla musikskolans lokaler.

Publicerad 18 January 2019 12:13