Bron väger drygt 240 ton och öppnas för trafik i april.

Bron väger drygt 240 ton och öppnas för trafik i april. Foto: Trafikverket

Tillfällig bro skjuts på plats i Hjärup

Den nyfikne kan följa arbetet under natten mellan lördag och söndag

HJÄRUP.

En tillfällig bro för Vragerupsvägen över tågspåren ska skjutas på plats natten mellan lördag och söndag den 16-17 februari. En utsiktsplats finns för den nyfikne som vill följa arbetet.

Av
Mattias Grenholm

Arbetet med att lägga fler spår mellan Lund och Arlöv fortskrider steg för steg och kring Hjärups station är det särskilt mycket.

Natten mellan 16 och 17 februari skjuts en så kallad beredskapsbro på plats över järnvägsspåren norr om stationen. Den ersätter tunneln under spåret där Vragerupsvägen går.

– Bron levererades i smådelar och har monterats likt en gigantisk Meccano-byggsats på det östra brofästet. När bron är på plats kommer den att väga drygt 240 ton. Efter lanseringen bygger vi färdigt anslutningsvägar och bron öppnas för trafik preliminärt i början av april, samtidigt som Lommavägen i Hjärup stängs för nästa steg i arbetet, säger Trafikverkets projektledare, Jens-Peter Eisenschmidt.

För att arbetet ska ske säkert stoppas tågtrafiken mellan lördag klockan 23 och klockan 9 på söndagsmorgonen. Allmänheten bjuds in att följa när bron steg för steg skjuts över spåret – en utsiktsplats finns som man når från Banvallsvägen.

Publicerad 14 February 2019 11:49