Bostadshusen vid Roos damm ska börja byggas i vår.

Bostadshusen vid Roos damm ska börja byggas i vår. Visionsbild: Chroma arkitekter

Bostadshus byggs vid Roos damm

Det nya äldreboendet på gamla koloniområdet får grannar

STAFFANSTORP.

Äldreboendet på gamla Annero kolonilottsområde är snart klart för inflyttning. I dagarna har bygglov beviljats för fem bostadshus med 72 lägenheter strax intill, mot Roos damm.

Av
Mattias Grenholm

Sommaren 2014 kom Staffanstorp överens med Roos Park Fastighets AB om ett markanvisningsavtal för det gamla kolonilottsområdet. Då hade en annan byggherre tidigare dragit sig ur planerna på att bygga ett seniorboende på marken men nu väcktes planerna till liv igen.

Fem och ett halvt år senare är äldreboendet Villa Roos Park färdigt för inflyttning. Planen är att de första kan flytta in i mars, april i någon av de 63 lägenheterna. Boendet är anpassat för personer med demenssjukdomar med ett kompetenscentrum för detta som blir en resurs för hela Skåne.

– Det nya äldreboendet kommer att stå inflyttningsklart nu under våren 2019. Det blir ett vackert och funktionellt äldreboende med övernattningslägenhet, SPA, odlingslotter, vinterträdgård med mera, säger Marcus Jönsson, vd för Roos vård och boende AB, som byggherren nu heter.

Verksamheten ska drivas av vårdföretaget Vardaga och de boende kommer att flytta in efter biståndsbeslut från kommunens socialnämnd. Boendet ska ha cirka 50 anställda totalt.

Äldreboendet Villa Roos Park ska bli klart för inflyttning i mars-april.

Äldreboendet Villa Roos Park ska bli klart för inflyttning i mars-april. Visionsbild: Lloyd arkitekter

Mellan Villa Roos Park och Roos damm ska nu fem trevåningshus med sammanlagt 72 bostadsrättslägenheter byggas.

– Ja, vi har precis fått bygglovet beviljat för dem. Det blir byggstart någon gång i vår och planerad inflyttning ungefär ett år senare. Det blir ett mycket vackert och lummigt område, säger Marcus Jönsson.

Husen är för ålderblandat boende och ska även ha en gästlägenhet, en samlingslokal, odlingslotter mellan husen samt boulebanor.

Publicerad 15 February 2019 07:00