Ola Cullefors tycker att man ska bygga en skatepark i Hjärups Park

Ola Cullefors tycker att man ska bygga en skatepark i Hjärups Park Foto: Privat

Önskemål om skejtpark i Hjärup

"Vi måste göra allt i vår makt för att få unga att röra på sig"

STAFFANSTORP. I Staffanstorps kommun pågår utbyggnaden av Hjärups park. Ola Cullefor, som bott i kommunen sedan 2008, tycker att området borde innehålla en skejtpark.

Av
Maja-Wera Honkanen

Byggnationen av Hjärups park har pågått sedan 2015. Kommunen vill utveckla ett 10 hektar stort område som ska erbjuda en stor variation av aktiviteter. Exakt vad parken ska innehålla är ännu inte helt klart. Ola Cullefors tycker att man borde investera i en skejtpark.

Det är ett prisvärt sätt att få ungdomar att aktivera sig. De får både umgås med folk och vara utomhus.

När Ola kontaktade projektledaren för Hjärups Park, fick han ingen respons. Därför skrev han ett medborgarförslag till kommunen där han argumenterade för idén. Än så länge har han inte fått något svar.

Det skulle vara ett fint sätt att komplettera den i övrigt så sportiga kommunen. Hjärup vill dubbla antalet invånare och jag tror att en skejtpark skulle ge liv i bygden.

Staffanstorps närmaste skejtpark ligger i Lund. Där anordnas evenemang för både barn och ungdomar. Malmö är också en stad som gjort stora satsningar på skaten. Något Ola tycker Staffanstorp ska eftersträva.

Jag tror att en skejtpark skulle locka många ungdomar. Vi måste göra allt i vår makt för att få unga att röra på sig.

Publicerad 16 May 2019 00:00