Utbildningsnämndens ordförande är glad åt det höga meritvärdet. Men förvaltningen ska sätta in åtgärder för att höja pojkarnas prestationer.

Utbildningsnämndens ordförande är glad åt det höga meritvärdet. Men förvaltningen ska sätta in åtgärder för att höja pojkarnas prestationer. Foto: adobe stock/Staffanstorp kommun

Niorna gick ut med högsta betyget på tio år

Åsa Ekstrand: "Jättefina resultat"

STAFFANSTORP.

När niorna i Staffanstorp gick ut högstadiet i våras var det med flaggan i topp. Det genomsnittliga meritvärdet har inte varit så högt på tio år.

Av
Lena Karlsson

Eleverna gick ut med ett meritvärde på 246 poäng. Det innebär att 91 procent av avgångseleverna blev behöriga till gymnasiet. Även det är ett toppresultat i jämförelse med tidigare läsår.

Förra året var 84 procent behöriga. Men i år är förbättringen alltså sju procentenheter högre.

– Det är jättefina resultat. Vi fortsätter arbeta för att ge våra elever så goda förutsättningar att de kan nå sina drömmars mål, säger utbildningsnämndens ordförande Åsa Ekstrand på kommunens hemsida.

Enligt utbildningsförvaltningen är det stabila elevgrupper och kontinuitet i undervisningen som har gett effekt.

Precis som i hela Sverige presterade flickorna i Staffanstorp bäst, med ett genomsnittligt meritvärde på 261 poäng. Det kan jämföras med pojkarnas 232 poäng.

För att råda bot på denna skillnad kommer utbildningsförvaltningen arbeta för att höja pojkars skolprestationer.

Publicerad 02 September 2019 00:00