Ost- och grönsakssås till pasta Foto: viktväktarna
Ost- och grönsakssås till pasta Foto: viktväktarna
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Ost- och grönsakssås till pasta


MAT. Ibland kan det vara svårt att få folk att äta sina grönsaker men att blanda dem med en ostsås fungerar alltid.

Portioner: 4

ProPoints värde/port: 10

3 morötter

1 bit purjolök

1 broccolistånd

1 röd paprika

300 g pasta t ex penne

Ostsås

1-2 vitlöksklyftor

2 tsk flytande margarin

1 msk vetemjöl

2 dl lättmjölk

1 1/2 dl riven ost max 17%

2 msk pinjenötter, rostade

Skala och strimla morötterna med potatisskalaren. Strimla purjon och dela broccolin i små buketter. Koka pastan, lägg i broccoli när halva tiden återstår och morötter och purjo när det återstår 1 minut av koktiden. Hacka vitlöken och fräs i margarin. Pudra över mjöl och späd med mjölk. Låt det koka upp under omrörning och småkoka 3-4 minuter. Rör ner ost, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till grönsakspastan, strö över finhackad paprika och nötter.


Publicerad: 31. mars 2012 11:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lund

Startsidan just nu