Maria Adler ?lämnar Fof Arena och Lugi för proffsliv i danska Odense. ?Foto: Andreas Holm

Maria Adler ?lämnar Fof Arena och Lugi för proffsliv i danska Odense. ?Foto: Andreas Holm

Ser fram emot proffslivet

Av
Andreas Holm

HANDBOLL. Som åttaåring gjorde hon sin första handbollsträning i H43 Dalby. Fem år senare valde Maria Adler Lugi och sedan kom kometkarriären igång. Nu väntar proffsspel i danska Odense för den dubbla ungdomsvärldsmästaren.


– Det är en väldigt konstig känsla. Jag lämnar familj, kompisar och laget. Men jag ser fram emot livet som proffs. Det har alltid varit en dröm att få spela i Danmark, säger Maria Adler.

Nyss fyllda 21-åringen gjorde a-landslagsdebut i fjor och fick för några veckor sedan sitt andra raka SM-silver. Nyligen blev hon även uttagen till VM-kvaltruppen. Maria Adler kan blicka tillbaka på en fin tid i Lund.

Resan började i H43 Dalby, sedan Lugi och klubbens juniorlag och USM-spel med några år äldre tjejer, för att sedan leda till en debut med a-laget som 15-åring.
– En dag ringde Harris (Niklas Harris, tidigare Lugitränare) och sade att jag skulle med till bortamatch i Västerås. Det var så det började det, säger Maria Adler.

Redan i fjor diskuterades det om spel i Danmark. Då kändes det inte rätt, men nu är steget till danska proffslivet perfekt menar Adler.
Språket då?
– Inga problem, har läst danska i skolan. Man kommer in i det...Publicerad 28 May 2013 10:00