Mästarskyttar från Torna Hällestads PK: Johan Ahlbeck, Mattias Navne och Kristian Sjöberg. Foto: Andreas Holm

Mästarskyttar från Torna Hällestads PK: Johan Ahlbeck, Mattias Navne och Kristian Sjöberg. Foto: Andreas Holm

En trio svenska mästare

PISTOLSKYTTE. Sex medaljer varav tre guld blev resultatet för Torna Hällestads pistolskyttar när SM i luftpistol avgjordes. – Det börjar att bli en vana, säger Johan Ahlbeck, som sköt hem två individuella medaljer.

I fjor sköt Johan tillsammans med klubbkamraten Kristian Sjöberg hem guld i samtliga precisionsgrenar på nationella SM utomhus. För det prisades dom som Årets idrottsmän på Idrottsgalan i Lund. I år har de inlett säsongen på bästa sätt.

I SM försvarade Torna Hällestads pistolskytteklubb sitt lagguld från i fjor. Förutom Kristian Sjöberg och Johan Ahlbeck fick även Mattias Navne ta emot lagmedalj. Mattias blev för övrigt guldmedaljör i luftpistol.

Guld i sitt andra SM

– Jag tog brons på mitt första SM i fjor och lyckades skjuta hem guld nu trots att jag i grundomgången sköt en av mina sämsta serier, förklarar Mattias Navne, som nådde final som sjunde skytt av de åtta bästa.
Under vinterhalvåret tränas det i både luftpistol och krutskytte på Bollhuset i Lund där klubben huserar tillsammans med Lunds PK och polisen.
– Vi har två träningstider i veckan där en kväll är för nybörjare, förklarar Johan Ahlbeck, som nyligen avslutat en 13 år lång sejour som ordförande i klubben.

På utomhusbanan i Dalby är det enklare med träningen. Där kan den som vill träna när som helst.
– Sedan är vi en del skyttar som tränar hemma också. Jag kör kanske en timme om dagen med bland annat skytte, laddning, stabilitet och mental träning, berättar Mattias Navne.
I maj drar banserieskyttet igång och i förra veckan startade Torna Hällestads pistolskyttar sin träning utomhus.
– Men det gäller att inte glömma bort att träna luftskyttet också och hålla det färskt, säger Kristian Sjöberg.
Han har bland annat provat på att tävla i världscuptävlingar, men tar en paus från det nu.
– Det gäller att du har tid att träna hårt och att tävla ofta. Den tiden har jag inte nu, men det kanske kommer igen, säger Sjöberg.

Kristian är en av klubbens skyttar med flest guldmedaljer. Över trettio stycken räknat som junior och senior har Kristian skjutit hem.
Samtidigt visar Torna Hällestads PK att man är en skarp klubb i skyttesammanhang.
– Det har gått oförskämt bra för oss, men samtidigt är vi duktiga på vad vi gör, säger Kristian Sjöberg.

Medaljer i SM

I skytte SM vann Torna Hällestads PK sex medaljer. GULD Kristian Sjöberg - Falling target Mattias Navne - Luftpistol Kristian Sjöberg, Mattias Navne och Johan Ahlbeck - Lagguld SILVER Johan Ahlbeck - Snabbluftpistol BRONS Johan Ahlbeck - Luftpistol Jörgen Malmberg - snabbluftpistol

Publicerad 11 April 2014 10:00