Mästerskap på hemmaplan

JSM i thaiboxning avgörs i Lund

LUND/THAIBOXNING. Snart vankas det mästerskap i Lund. Real Fighter Lund står som värd för årets JSM där sex thaiboxare från klubben deltar. Fyra debuterar och två jagar medaljer av ädel valör.
– Varje år vill man bli bättre och nu är det guld som gäller, säger Abbe Khattab, som i fjor JSM-debuterade med ett silver.
Idriss Chab, bronsmedaljör på JSM 2014, nickar instämmande.
– Det är i ringen, under match, man får visa upp allt man tränat på. Det svåraste blir inte att gå matcherna, det svåraste är alltid träningen före och att förbereda sig både mentalt och fysiskt, säger han.

Real Fighter Lund har arrangerat titelmatcher i VM-klassen och var inte sena med att tacka ja till JSM. Trots att förfrågan från Svenska muaythaiförbundet kom strax före jul.

– Jag tror JSM skulle gått i Jönköping men fick ställas in. Förbundet kom att tänka på oss, ringde upp och frågade och självklart tackade vi ja, säger eldsjälen Toni Guinovic, Real Fighters huvudinstruktör och verksamhetsledare.
Han är heller inte sen med att framhäva sina egna adepter, inte bara forna JSM-medaljörer utan även sina debutanter.
– Får alla en bra lottning och har en bra dag kan det bära hela vägen, tror Toni, som tillsammans med bland andra världsmästaren Elna Nilsson coachar thaiboxarna inför mästerskapet.


Tvillingbröderna Arlind Doqaj och Argjend Doqaj passar på lördag även på att gå sina allra första matcher någonsin.
– Det ska bli riktigt kul att få gå match inför alla kompisar här i Lund, säger Arlind.
– Men självklart är det nervöst, du vet, det är första matchen någonsin och vi väljer att göra det under ett mästerskap, säger Argjend och bränner av ett hjärtligt, men självsäkert leende.

Alla Lundafighters är överens. Det viktiga är att man är starka mentalt då man äntrar ringen på lördag, oavsett om just denna ringen och mattan är väl bekant hemmamark.
– Det är nervöst, lite svårt att beskriva, men det kommer bli mycket hårdare nu, menar Olivia Ekholm, som tidigare gått ett par diplommatcher, men nu gör JSM-debut.
– Samtidigt får vi oerhört mycket stöd av våra tränare, de betyder otroligt mycket, speciellt inför ett mästerskap som detta, flikar debutanten Alva Wessman in.

Det svenska juniormästerskapet inleds klockan 12 på lördag den 17 januari i Real Fighters träningslokal på Tellusgatan.

Junior-SM i thaiboxning

Från Real Fighter Lund deltar sex thaiboxare i årets JSM, fyra gör debut, två gör sitt andra JSM.

-54 kilo – Olivia Ekholm
-54 kilo – Arlind Doqaj
-57 kilo – Argjend Doqaj
-57 kilo – Alva Wessman
-60 kilo – Idriss Chab
-63,5 kilo – Abbe Khattab

Publicerad 09 January 2015 11:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag