2017 ska Lugi bryta supersviten

Lugi känner sig redo att utmana Sävehof

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. Lugi går in i 2017 som serieledare. Och där tänker man se till att stanna.
– Jag hoppas att 2017 är året då vi bryter Sävehofs svit, säger Hanna Blomstrand.
Lugi är årets succélag så här långt i SHE. När serien nu drar igång igen efter nyår gör laget det som serieledare. En position Lundalaget inte varit bortskämda med efter Sävehof långa dominans. Göteborgarna har vunnit SM-guld de senaste åtta åren och har tio segrar de senaste elva.
Men nu känner sig Lugi redo att ta upp kampen.
–Vi är väldigt nöjda med säsongen så här långt. Vi har känt att vi har spelat bra och utvecklats mycket och då känns det roligt att man också kan se det i tabellen, säger Hanna Blomstrand.
Lugi leder efter elva omgångar SHE med lika många poäng som Sävehof. Och Blomstrand upplever att man i år närmat sig de regerande mästarna.
– Det hoppas jag att vi har gjort. Men vi vet ju fortfarande att det kräv att vi spelar på topp när man möter dem för de är otroligt starka. Det är klart att vi vill närma oss och gå förbi. Men då gäller det att alla är på topp.
Planen för att utmana göteborgarna är tydlig: fortsätta vinna matcher och placera sig så högt upp i tabellen att man slipper Sävehof i slutspelet förrän i en eventuell final.
– Vi har ju råkat ut för dem tidigt i slutspelet innan. Möter vi dem i flera matcher blir det tufft men får vi dem i en match så är det inte omöjligt. Framför allt inte om vi fortsätter utvecklas.
Blir 2017 året då ni bryter Sävehofs trend?
– Jag håller tummarna för det. Man vet aldrig men jag hoppas på det. Någon gång ska det vara dags. Jag hoppas att 2017 är året.
Men än är det ett bra tag kvar till slutspelet. Första utmaningen 2017 blir kvällens match mot Kristianstad som man mötte så sent som förra veckan.
– Det ska bli kul. De visade senast att de är bra och det var en tuff match länge. Det är ju derby och allt. Vi hoppas att det kommer mycket folk för de här matcherna är roliga att spela.

Publicerad 04 January 2017 12:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag