HIF-fansen kan sluta drömma om proffset

Joel Ekstrand vill inte flytta hem än

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. HIF-fansen kan sluta drömma. Joel Ekstrand är fri att lämna Bristol City men kommer inte återvända hem till Helsingborg.
– Spel i Sverige är som sagt inte aktuell just nu, säger försvaren till Svenskafans.
På fredag inleder Helsingborgs IF återkomsten till allsvenskan när laget börjar träna igen. Sedan HIF föll i kvalmötena mot Halmstad i november och tappade sin allsvenska plats har flera spelare lämnat klubben.
Samtidigt har många drömt om en återkomst för Joel Ekstrand. Försvararen kom till Bristol City i somras men har inte haft någon lyckad tid i klubben. Det har bara blivit två matcher för 27-åringen som nu är fri att lämna klubben.
Trots det ger han HIF-fansen ett tråkigt besked.
– Spel i Sverige är som sagt inte aktuellt just nu. Men jag är otroligt besviken och ledsen över att vi (HIF) åkte ner. Men vi får se det som en nystart helt enkelt och det är bara att ta klivet upp så fort som möjligt för HIF ska vara i allsvenskan. Det är där klubben hör hemma, säger han till Svenskafans.
Tanken är istället att kämpa vidare ute i Europa även om försvaren inte helt stänger dörren till Sverige.
– Min plan är att stanna kvar ute i Europa men viktigaste är att jag får spela dit jag kommer. Känner mig i bra form och redo för spel så det är egentligen prio nummer ett.

Publicerad 05 January 2017 10:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag