Simon Jeppsson njuter av VM-uppladdningen

"Det här man har drömt om"

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. Simon Jeppsson har gjort succé i Handbollsligan under hösten och är redan nu klar för tyska storklubben Flensburg till sommaren. Nu laddar supertalangen för sitt första stora mästerskap.
– Jag har det jättebra och det är väldigt kul att vara igång. Man har liksom gått in i bubblan nu, säger storskytten från Sveriges VM-uppladdning.
Simon Jeppsson var redan inför säsongen en stor talang. Men under hösten lossnade det ordentligt för LUGI:s storskytt. Efter 18 omgångar leder han Handbollsligans skytteliga, har debuterat i A-landslaget och spelat till sig ett kontrakt med tyska storklubben Flensburg.
Och nu väntar nästa äventyr: handbolls-VM i Frankrike. Truppen samlades i onsdags och laget ladda just nu för fullt.
– Jag har haft det jättebra så här långt och man har gott in lite i bubblan. Det är mycket träna, vila, käka och återhämtning, en hel del hotellhäng alltså. Vi ska först spela ihop oss sen ska det bli väldigt kul att åka till Paris.
De första dagarna tillsammans har man varat traditionell träning med mera lära känna-aktiviteter.
- Vi har väldigt bra sammanhållning i laget och det är lite skönt för mig att komma in nu, när många är nya, både spelare och ledare. Alla tar hand om varandra, jag tycker vi är ett härligt gäng.
För den unge talangen är det mycket som är nytt, både på och utanför plan. Något som gör att han redan några dagar in i samlingen känner att han utvecklats ytterligare.
– Jag känner att jag utvecklas varje träning. Jag får tips och råda av alla, både spelare och ledare. Det är väldigt kul och jag känner att jag gått framåt både offensivt och defensivt.
Dock återstår ett hinder innan 21-åringen får spring in på plan i Paris. Truppen består just nu av 18 man, men bara 16 får följa med till Frankrike.
– Vi har pratat lite om det men jag tror inte att det är klart vem det blir än. Jag tror att vi bara åker dit med två målvakter så där försvinner en. Så då är det en utespelare som ska bort.
Är det något du tänker på?
– Det är klart att det är något man har i bakhuvudet. Man vill prestera hela tiden för att få följa med. Det är ju självklart att man inte vill vara med nu och sen få stanna hemma när de andra åker. Det hade varit sjukt trist.
Hur stort hade det varit att få spela ett VM?
– Det hade så klart varit en dröm. Bara att det är i Frankrike och Paris. Och det har varit bra tryck på biljetter. Det hade varit en enorm upplevelse och något man kommit ihåg resten av livet.
Tänker du ibland på hur fort allting gott?
– Ibland tänker jag tillbaka, det har gott väldigt snabbt och hänt mycket. Det är ju det här man vill göra. Jag försöker att inte glömma bort att hinna njuta.  
Ikväll träningsspelar Sverige mot Norge i Jönköping.

Publicerad 06 January 2017 11:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag