Från lagerråtta till LUGI-tränare

Lär känna Per-Albin Borghammar

HANDBOLL. LUGI:s damer gör succé i SHE.
Kring bänken stryker tränaren Dragan Brljevic och chefar. Vid sidan har vi lärt känna igen ansiktet på hans assistent, Per-Albin Borhammar.
Men vem är människan egentligen?
Tja. Vi börjar väl där ingressen slutade. Vem är du egentligen?
– Jag är ”Abbe”, en 27-åring från Herrljunga som började spela handboll som nioåring, lade av som 19-åring och har bestämt mig för att bli tränare.
Aha, du är en sådan där som inte räckte till själv på plan men hittade en ny bana som tränare innan du blev ”för” avslöjad?
– Typ. Jag har alltid varit bäst i teorin, det har gällt det mesta jag pysslat med…. Tränarkarriären smygstartade i Herrljunga HK där jag var med och tränade lillbrorsans lag. När det sedan bar av till Växjö och universitetsstudier inom ett program som heter ”Coaching & Sport Managment” så lade jag av aktivt med sporten.
Hur gammal var du då?
– 19. Men jag var ingen stjärna. En kantråtta som var hyfsad på kontringar – vilket var ganska tacksamt i Västergötlands division fyra-serier…
– Första ”riktiga” uppdraget bestod i att jag och en kompis tog ett gäng 12-åriga tjejer i Växjö HK som aldrig spelat handboll förut. Vi körde på i två år för att det var skoj.
Hur hamnade du i Skåne efter det då?
– När jag träffade kvinnan som kom att bli min fru. Hon är från Hörby och när hon flyttade till Malmö så hakade jag på. Sista halvårets studier skötte jag från distans, bland annat genom ett projektarbete inom marknadsavdelningen hos LUGI.
LÄS MER: Kant- och lagerråttan som blev LUGI-tränare
Publicerad av Christoffer Ekmark på Skånesport.se

Publicerad 08 January 2017 07:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag