Matchtröjan byts mot kostym för Stefan Prim

Lägger klubban på hyllan och blir sporchef

Av
Martin Sánchez Grahn

INNEBANDY. Klubban är lagd åt sidan till förmån för penna och kontrakt.
Matchtröjan byts mot Kostym – Stefan Prim ny sportchef för IBK Lund.
När Stefan Prim kände att det kliade i benen trots att han egentligen hade lagt klubban på hyllan redan så gjorde han ett sista försök och spela en sista säsong.
Men när kroppen inte riktigt ville och han redan efter halva säsongen kände att han inte kunde gå för fullt så blev det skarpt läge att en gång för alla säga adjö till planen.
– Det kändes naturligt. Jag fick tillbaka suget och gav det ett försök, men jag höll bara halva säsongen och kände då att det var dags för något nytt.
Som en meriterad spelare med många år bakom sig finns det mycket att blicka tillbaka på, men vad han kommer minnas som sin största tid som spelare finns det inga tvivel om.
– Tiden i Helsingborg! Utan tvekan. När man spelade inför fullsatta läktare tillsammans med en så stor idrottsprofil som Henke Larsson, det var kul!
Det var till och med så att det dök upp huliganer från Celtic och kollade på träningarna! Där var paparazzis och enormt intresse vilket man kanske inte var så van vid annars. Det var stort!
Den nya rollen som sportchef ser han fram emot med spänning, och faktum är att han redan har smygstartat sitt nya jobb sedan ungefär två månader tillbaka.
– Jag kommer sätta ihop ett lag på herrsidan, inklusive tränare och stab. Jag var tvungen att börja redan nu eftersom man måste vara med när säsongen slutar så man kan säkra upp spelarna vi ville ha kvar.
Det kommer bli lite av en förändring i laget, och framförallt en föryngring.
– Ungefär 5-6 stycken spelare kommer att lämna nu, de flesta är lite äldre och saknar kanske lite motivationen av att träna för att prestera på absolut topp. Vissa har jobbsituationer som gör det svårt också. Jag vill få in yngre spelare som har viljan, tiden och energin det krävs. Jag vill framförallt bygga upp seriositeten. Jag har redan varit runt och snackat med många spelare som vi är intresserade av, två nya spelare är klara och vi siktar på ca fem till, ungefär lika många som kommer lämna.
Som erfaren spelare och tränare själv vet han vad spelarna kollar efter när de ska byta klubb, något han tror kommer hjälpa honom i hans övergång från plan till kostym.
– Framförallt vet man vad spelarna är ute efter när de byter klubb. Det blir lätt att trycka på rätt saker, vad som är viktigt och mindre viktigt. Jag kommer försöka vara så öppen och ärlig som möjligt om vad man kan erbjuda. Jag vill inte vara den sportchefen som man ofta stöter på, överdrivet på och lovar saker man inte kan hålla sen. Det biter en alltid i röven till slut. Jag kommer lyssna mer och försöka vara lite smartare än så.
Framtiden ser han på med spänning och som en ny utmaning.
– Det känns spännande! Det känns verkligen som något som kommer passa mig. Jag har varit med länge och känner många spelare och ledare inom innebandyn, och många vet redan vem jag är också, vilket nog kommer hjälpa en del.

Publicerad 09 March 2017 06:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag