Bara stukning men Sandell osäker inför ödesmatchen

"Hade det varit match idag hade jag inte kunnat spela"

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. Ystads IF föll tung hemma mot Lugi igår. Och nu riskerar en av laget bästa spelare att missa den livsviktiga tredje matchen på torsdag.
Lukas Sandell blev Ystads IF:s bästa målskytt under gårdagens drama mot Lugi. YIF var ytterst när att avgöra matchen i slutsekunderna men istället blev det förlängning där Lugi till slut vann vilket betyder att lundalaget nu kan avgöra kvartsfinalen på torsdag.
Samtidigt som Lugi kopplat ett rejält grepp är det också tveksamt om Sandell kan spela den livsviktiga matchen efter att han skadat sig i förlängningen.
– Det är sådär, vi får se hur det blir. Det känns alltid sämre dagen efter när man blivit kall och jag är rejält svullen. Det är en stukning på insidan. Hade det varit match idag hade jag inte kunnat spela.
Trodde du att det var värre när det hände?
– Det kändes som att det var något allvarligare men det är det inte. Både vår läkare och sjukgymnast har kollat på foten.
Vad hände egentligen?
– Jag vred foten när jag skulle springa in framför honom. Han gjord en stegisättning så att jag missade honom och kom fel.
Vad väntar för dig de närmaste dagarna?
– Jag kör ”game ready-maskinen” som ger kyla och tryck fem gånger om dagen. Sen blir det lite rehab. Jag kommer inte att träna handboll innan torsdag. Men hur det blir med matchen är för tidigt att säga nu.

Publicerad 18 April 2017 12:52

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag