Tacogratäng Foto: viktväktarna
Tacogratäng Foto: viktväktarna

Tacogratäng - nästan nationalrätt

 Skriv ut   Dela  Dela
Viktväktarna.se

MAT. Tacon har nära på blivit vår svenska nationalrätt men även den går att variera. Extra festligt blir det med portionsskålar.

Portioner: 4

ProPoints värde/port: 9

400 g nötfärs max 10%

2 rödlökar

4 tomater

200 g champinjoner

2 tsk flytande margarin

1 påse tacokrydda

1 dl vatten

8 msk tacosås, välj Din favorit

4 msk riven ost max 17%

100 g tortilla chips

blandad sallad

Skär lök i tunna båtar, klyfta tomat och champinjoner. Rosta grönsakerna 1 min i het stekpanna. Fördela grönsakerna i 4 ugnsfasta portionsskålar. Hetta upp margarinet i ett stekjärn, bryn färsen och tillsätt tacokrydda och vatten. Låt det koka i några min tills det mesta av vätskan dunstat. Fördela köttfärsen över grönsakerna, toppa med tacosås och ost. Gratinera i ugn, 200° tills gratängerna fått fin färg. Servera med chips och sallad.


Publicerad: 11. mars 2012 12:00
Dela på Facebook
Startsidan just nu