Tacogratäng Foto: viktväktarna
Tacogratäng Foto: viktväktarna
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Tacogratäng - nästan nationalrätt

Viktväktarna.se

MAT. Tacon har nära på blivit vår svenska nationalrätt men även den går att variera. Extra festligt blir det med portionsskålar.

Portioner: 4

ProPoints värde/port: 9

400 g nötfärs max 10%

2 rödlökar

4 tomater

200 g champinjoner

2 tsk flytande margarin

1 påse tacokrydda

1 dl vatten

8 msk tacosås, välj Din favorit

4 msk riven ost max 17%

100 g tortilla chips

blandad sallad

Skär lök i tunna båtar, klyfta tomat och champinjoner. Rosta grönsakerna 1 min i het stekpanna. Fördela grönsakerna i 4 ugnsfasta portionsskålar. Hetta upp margarinet i ett stekjärn, bryn färsen och tillsätt tacokrydda och vatten. Låt det koka i några min tills det mesta av vätskan dunstat. Fördela köttfärsen över grönsakerna, toppa med tacosås och ost. Gratinera i ugn, 200° tills gratängerna fått fin färg. Servera med chips och sallad.


Publicerad: 11. mars 2012 12:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lund

Startsidan just nu
Läs tidningen
Läs våra publikationer på webben.
TV
Veckans annonser
Se alla veckans annonser
Lokaltidningen Lund
Senaste
Lokaltidningen Lund
Mest lästa
Lokaltidningen Lund
Tema
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa