Kommunpolis Joakim Nyberg är nöjd med resultatet.
Kommunpolis Joakim Nyberg är nöjd med resultatet.
Foto: Arkiv/Fredrik Magnusson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Tryggheten i Lund: Färre brott men större oro

Dalbybor är minst utsatta för brott i Lunds kommun


LUND.  Den årliga trygghetsmätningen är gjord och kommunpolis Joakim Nyberg är nöjd. Lund är en fortsatt trygg kommun.

På en skala mellan 0 och 6 hamnar Lund på den fina siffran 1,4. Även om det är marginellt sämre än året innan så är kommunpolis Joakim Nyberg nöjd.

– Det är ett hyfsat gott resultat för hela kommunen men sen finns det områden som vi behöver fokusera mer på, säger han.

Nytt för i år är att man delat in Lund i tio områden istället för fem. Det för att man ska få en tydligare överblick om var det behövs mer resurser. På Norra Fäladen, i Södra Sandby och i centrum är samma index närmre 2 vilket tyder på att det är där resurserna behöver läggas.

– Arbetet med att göra Lund tryggare sker i samarbete med kommunen. Vi ses en gång i veckan och går över olika punkter för att förbättra läget i kommunen, säger Joakim Nyberg.

I Dalby har man lyckats väl. Där är det bara 12 procent som utsatts för brott senaste året, vilket är lägst i hela kommunen. Men trots att den faktiska brottsligheten sjunker i kommunen upplever fler en oro för att bli utsatta.

– Jag tror att man tar med sig oron i världen hem till sitt eget område och så läser man mycket om brott i media. Även om det inte berör ens eget område så tar man det med sig, säger Joakim Nyberg.

I de otryggare områdena ska man trygghetsvandra och se över buskage och belysning för att öka känslan av trygghet. Totalt har nästan 2000 personer svarat i undersökningen.


Publicerad: 14. februari 2017 17:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lund

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa