Per Nylander (?i svart tröja) i upptäckning bakom anfall av centern Sven Boström Svensson. ?Foto: Senad Honic

Per Nylander (?i svart tröja) i upptäckning bakom anfall av centern Sven Boström Svensson. ?Foto: Senad Honic

Elitseriehoppet lever för Lunds VK

Av
Tommy Stambolovski tommy.stambolovski@lokaltidningen.se

VOLLEYBOLL/LUND. ?Vägen till den efterlängtade platsen till elitserien är fortfarande öppen för Lunds VK. Men då krävs det att man nollar Habo på bortaplan. – Vi får helt enkelt åka upp och vinna, säger tränaren Stefan Sjöström optimistiskt.

LVK:s stora mål i år är att gå upp i elitserien. I kvalserien som leder dit började också laget på bästa tänkbara sätt.
Göteborg United besegrades först borta med 3-0 i set och sedan hemma med 3-1. Men det som ställde till det för Lundalaget var att man förlorade hemma mot elitserielaget Habo med 1-3.
– Lite surt såklart. Vi gjorde en bra match mot tufft motstånd och det var små marginaler som avgjorde. De var också lite kyligare i de avgörande lägena, säger Stefan Sjöström som passade på att ge extra beröm till liberon, tillika matchens lirare, Per Nylander.
Avgörande returmatch

På söndag väntar returmatch mot Habo och då krävs det att LVK vinner med 3-0 i set för att man ska ta klivet upp i elitserien.
– Det är bara att ladda om nu och åka upp och vinna. Vi får gilla läget och kan spela avslappnat, säger Sjöström.
Blir besvikelsen stor om ni inte klarar det?
– Vårt stora mål är att gå upp i elitserien så självklart blir vi besvikna men än är inte kvalserien slutspelad. Vi är en klubb som vill höra hemma i finrummet och på sikt har vi som ambition att etablera oss där.
Hur det än går i söndagens batalj så kan Stefan och hans manskap blicka tillbaka på en grym säsong. Man klarade sig helt obesegrade genom både Superettan och Allsvenskan.
– En bedrift i sig och väldigt starkt av oss.
Även föreningens duktiga damlag, som i fjor stördes av skador, har spelat riktigt bra. Tillspetsat med flera vassa nyförvärv så lyckades tjejerna vinna division 1 och sluta tvåa i Allsvenskan.
– En fantastisk säsong, berömmer Sjöström.
– Och extra roligt att de slog vinnarna av Allsvenskan Norsjö VK med 3-0 i set på bortaplan i sista omgången. Ett perfekt avslut.

SM-klara talanger

LVK har haft stora framgångar på pojksidan och glädjande nog så är nu även flicksidan på frammarsch.
Talangerna i U19-laget har nämligen lyckats kvala in till SM i Katrineholm.
– Vi har som långsiktig målsättning att vara representerade i elitserien på både herr- och damsidan. I dag är det bara två klubbar i Sverige som är det, Sollentuna och Hylte, förklarar Stefan och berättar att man startat arbetet med att bygga trupperna inför nästa säsong.

Publicerad 06 April 2015 12:00