Teatermuset Folke hälsar barnen välkomna.

Teatermuset Folke hälsar barnen välkomna. Foto: privat

Teatermusen fick en sång

LOMMA/HJÄRUP. Sedan en tid tillbaka har barnen i Lomma en ny kompis, teatermusen Folke. Och nu har Folke fått en alldeles egen sång.

Av
Lena Karlsson

Teatermusen Folke är en stor grå mus i människostorlek med frack. Tanken är att han ska finnas på plats när Folkets hus har föreställningar för de minsta barnen.

– Han är en slags maskot som välkomnar barnen när de kommer till arrangemangen, säger Annemo Elofsson.

Hon är från Hjärup men engagerar sig i Lomma Folketshusförenings fixargrupp. Det var i samband med det som idén om att göra en sång uppstod.

Tidigare har hon arbetat på Anneroskolan i Staffanstorp. Där hade hon lite olika musikaliska projekt tillsammans med musikläraren Jimmy Palm. Förutom Luciakonserter gjorde de sång när Staffanstorp firade 60 år.

– Vi stod på torget tillsammans med barnen och sjöng en låt som vi skrivit. Den gjorde vi en CD-skiva av som vi delade ut till föräldrarna, säger Annemo Elofsson.

Därför var steget att samarbeta om låten "Hej Folke" inte långt.

– Annemo skrev sången och texten och jag har spelat instrumenten. Sedan har vi även lagt på körsång i studion, säger Jimmy Palm.

När de nu släpper låten "Hej Folke" genom Studio 3125 som Jimmy Palm driver i Eslöv ville de sträcka sig till en större publik. Förutom att den finns på iTunes/Apple Music, Google play och Tidal finns den även på Spotify.

Publicerad 07 December 2017 00:00