Den populära Raketosten gör comeback i ny trådlös förpackning.

Den populära Raketosten gör comeback i ny trådlös förpackning. Foto. Pressbild Kavli

Glädjebeskedet: Raketosten återvänder till jorden

Hyllning till fansen

SVERIGE. För den som vurmar för retro i alla dess former kommer här en glädjande nyhet. Kavli återlanserar Raketost – Nu i en modern trådlös version.

Under efterkrigstiden fram till tidigt 70-tal var raketosten ett givet inslag på varje frukostbord. Sedan den försvann från marknaden har den enträget önskats tillbaka en önskning som nu går i uppfyllelse.

"Som en hyllning till fansen landar Raketosten åter i hyllorna, denna gång i mjukt format, i en modern tub med den ursprungliga Raket-designen", meddelar Kavli i ett pressmeddelande.

Den nya raketosten är baserad på 40-talets originalrecept och ska enligt Kavli vara mycket lik i smaken. Den stora skillnaden blir dock förpackningen. Kartongröret där osten sköts upp och skars med snöre kommer ersättas med en modern ståtub. Osten kommer därför även vara mjukare än originalet.

– Det känns väldigt roligt att lansera Kavli Mjuk Raketost som är en nostalgisk flirt med vår klassiska Raketost. Nu hoppas vi att den åter får ta plats på frukostbordet och skapa nya minnen för framtiden, säger Annika Skardal, Brand Manager O. Kavli AB.

Raketosten lanserades första gången 1947 i efterdyningarna av andra världskriget. Kvinnor lämnade hushållet för att arbeta och mer snabblagad mat blev trendigt. Raketosten var en mjukost förpackad i ett vaxat papprör och osten knuffades upp och skivades med ett tillhörande snöre. Osten hade en färgglad design, var enkel att servera och passade ihop med den starka rymdtrend som rådde. Succén var ett faktum.

– Vi vill tacka våra konsumenter som hållit minnet av Raketosten vid liv, i sociala medier finns till exempel grupper som enbart talar om den. För fansen hade det varit fint att lanserat Kavli Raketost precis som den såg ut år -79 då den försvann, med det är tyvärr inte möjligt idag. Vi hoppas många kommer att uppskatta den klassiska smaken ändå, säger Annika Skardal.

Kavli Mjuk Raketost kommer finns under en begränsad tid i utvalda butiker.

Publicerad 09 February 2019 00:00