Petter Essén, affärschef på SJ.

Petter Essén, affärschef på SJ. Foto: SJ/Pressbild

”Intresset för att med tåg ta sig vidare ut i Europa har ökat rekordsnabbt”

SJ storsatsar på Köpenhamn-Stockholm

KOLLEKTIVTRAFIK Till skillnad från förra sommaren kommer SJ i år att ha dagliga avgångar till Köpenhamn med X2000 hela vägen från Stockholm. "Det känns viktigt att kunna köra dessa avgångar för vi vet att folk just över sommaren vill kunna ta sig till Köpenhamn. Vi ser att intresset för att med tåg ta sig vidare ut i Europa har ökat rekordsnabbt", säger Petter Essén, affärschef på SJ.

Av
Sarah Bernshed

Satsningen är i allra högsta grad relevant även för skåningar, enligt Petter Essén.

– Ja, definitivt. Man kan ju köpa biljett och hoppa på i både Lund eller Malmö och åka vidare direkt till Köpenhamn, det går jättebra.

SJ har tydliga expansionsplaner för sin trafik till och från Danmark. Under de närmaste åren kommer samtliga X 2000 att utrustas för att kunna köra hela vägen över sundet. Dessutom kommer man att satsa på helt nya snabbtåg som också ska kunna köras till Danmark.

– Vi vill ju köra mer till Köpenhamn redan i dag. I dagsläget är det tekniska begränsningar som gör att vi inte kan köra över med alla tåg. Målet är att kunna köra en gång i timmen från Stockholm och Göteborg framöver med stopp i både Malmö och Lund, säger Petter Essén.

SJ:s sommarsatsning på dagliga avgångar med X2000 till Köpenhamn är aktuell under veckorna 26 till och med 33.

Publicerad 13 April 2019 00:00