Anmälan genom kommunens visselblåsarfunktion om Stadshallen.

Anmälan genom kommunens visselblåsarfunktion om Stadshallen. Foto: Fredrik Magnusson

Visselblåsare anmälde Stadshallen – utredning genomförd

För låg hyra enligt anmälaren

Av
Fredrik Magnusson

LUND. Kommunen har fått in ett ärende om Stadshallen via sin visselblåsarfunktion. I slutet av oktober var det en anställd inom kommunen som lämande in synpunkter på huruvida oegentligheter förekommit i samband med tilldelningen av operatör av Stadshallen i Lund. Anmälaren anser att operatören som tilldelades för uppdraget har fått en för låg hyra.

– Vi tar alltid anmälningar som kommer in via vårt visselblåsarsystem på allvar. Anmälan har hanterats enligt Lunds kommun riktlinjer för visselblåsarfunktionen, säger Håkan Nilsson, säkerhetschef och ansvarig för interna utredningar i Lunds kommun, till kommunens hemsida.

En utredning har gjorts av Grey advokatbyrå. Grey har gått igenom allt upphandlingsmaterial och de beslut som har fattats och anser att styrgruppen har agerat inom sitt mandat, att upphandlingen har varit öppen för alla och att det har varit tydligt för alla att hyran varit förhandlingsbar. Utredningen visar att alla anbudslämnare har fått samma möjlighet att påverka hyran. Slutsatsen är att det inte finns några tecken på oegentligheter.

Publicerad 03 December 2019 00:00