Logicenters och Kilenkrysset ska bygga tillsammans i Staffanstorp.

Logicenters och Kilenkrysset ska bygga tillsammans i Staffanstorp. Foto: adobe stock

Ny stor fastighetsaktör till Kronoslätt

Logicenters och Kilenkrysset blir granne med Microsoft

STAFFANSTORP.

Ännu ett företag har valt att etablera sig i Kronoslätts företagspark i Staffanstorp. Det är Logicenters och Kilenkrysset som har valt att samarbeta igen.

Av
Lena Karlsson

Det attraktiva läget utanför Malmö och närheten till kontinenten uppges som orsaker till varför företaget valt just Staffanstorp.

– Markköpet i Staffanstorp är en viktig pusselbit för oss och det kommer att vara kul att arbeta med markutvecklingen med Kilenkrysset som vi tidigare har arbetat med framgång vid många tillfällen, säger Matthias Kettelhoit, chef för Logicenters i ett pressmeddelande.

Företaget ser det också som en fördel att bli granne med företag som till exempel Microsoft. I företagsparken har även Bring Frigo och Kuehne + Nagel etablerats sig, även om Bring Frigo har flyttat.

Markköpet är en viktig pusselbit för oss.

En modern logistikanläggning på 24 000 kvadratmeter ska börja byggas redan till våren och vara klart 2021. Dessa ska hyras ut, men vem som ska bli hyresgäst är ännu oklart.

Logicenters och Kilenkryssets kommer tillsammans förvärva mark på 120 000 kvadratmeter. Av dessa har de möjlighet att bygga på 60 000 kvadratmeter.

Publicerad 07 December 2019 00:00