Ovidkommande svar om Danska Parken

REPLIK/LUND. Respons på Inga Halle'ns s.k svar på mina två insändare angående den Danska Parken. Tänk att du lyckades med det jag uttryckligen inte ville,d.v.s. att skriva om ovidkommande svammel om bostadsbrist istället för att svara på mina frågor.
Att ni ryggdunkare som har planerat detta bostadsprojekt är rörande överens betvivlar varken jag eller någon annan,då byggandet ju är ett faktum. Men du svarade inte på en enda av mina frågor om varför detta projekt har godkänts med tanke på konsekvenserna för djur och natur, samt varför det har planerats bygge för just 34 funkishus istället för färre hus och därmed mindre påverkan på naturen. Jag frågade också vad som har hänt med de fågelbon som fanns i träden och undrade även vart alla nya träd ska planteras,med tanke på Lunds motto att kompensationsplantera lika många träd som kommunen fäller. Jag fick mig i alla fall ett gott skratt när du skriver i din insändare att byggandet är ett resultat av en omfattande demokratisk process. Ja, när ni frågar de som tycker precis som ni ja. Men jag har pratat med människor som bor både i husen precis vid bygget och människor som bor i området Nöbbelöv och jag kan säga att de boende har uttryckt att de har känt sig helt överkörda under denna process som pågått under lång tid och att de har tröttnat på att ta strid för att bland annat naturen ska bevaras, när de ändå inte har blivit lyssnade på, då beslutsfattarna bara har haft sin byggiver framför ögonen och ingenting annat.
Jag har inte hört en enda människa säga något positivt om det trädfällande som har pågått eller om det bostadsbygge som håller på att ta form. Och eftersom du undvek att svara på mina frågor,så tänker jag avrunda med att skriva: varför ska det vara så svårt att ge raka svar på det medborgare vill veta och frågar om?? Jag tänker ställa mina frågor tills jag får svar från någon rakryggad person som är insatt i detta bygge. Du kanske har någon annan kollega, Inga, som kan ge utförliga svar på mina frågor och som inte maler på om bostadsbrist eller detaljplaner?
 
Jenny Jönsson

Publicerad 16 February 2014 20:28