Att det ska vara så svårt och svara på frågor

REPLIK/LUND. Först av allt så vill jag rikta ett stort,hjärtligt tack till Bernadeta Porebska som skrev en fin,värmande respons till mig angående mitt envisa ifrågasättande kring förstörelsen av Danska Parken. Jag vill att du ska veta att jag blev mycket glad i själen av att läsa dina stärkande ord och din uppmaning till läsarna att alla borde gå i mina spår så att säga. STORT TACK!

Jag har ju som trogna läsare vet,skrivit några insändare om Danska Parken,där jag har krävt att få svar på frågor som jag har ställt om och om igen,utan att få svar. Så därför blev jag inte förvånad när jag läste ytterligare en hyfsat innehållslös respons som denna gång kom från Christer Wallin,som titulerar sig som ordförande i byggnadsnämnden. Det enda jag kan säga som respons till dig Christer är att om det fanns ett kalkonpris att dela ut för ignorerande av frågeställningar,så hade du och Inga Hallén kunnat dela på det priset. Jösses,vad trött och irriterad jag blev av att läsa ytterligare en svammelinsändare från er som tyvärr har ett stort inflytande på hur Lunds kommun ska se ut.Förstår inte du och dina kollegor att ni gör bort er rätt rejält,när ni hårdnackat låter bli att svara på frågor som ställs till er? Förstår ni inte att folk blir irriterade på er när ni bara går runt runt i cirklar, utan att svara på det som det faktiskt frågas om? Du skriver i din insändare att jag och andra ondgör oss över byggandet som pågår och att vi inte är nöjda med svar som har getts. Min motfråga blir då: vad har vi fått svar på? I stort sett ingenting. Bara massa pladder om detaljplaner och hur rörande överens ni beslutsfattare har varit i hela denna process angående Danska Parken. Men jag har gång på gång uttryckt att jag INTE vill ha pladder om detaljplaner och läsa om hur överens ni i ert gäng har varit och nu undrar jag IGEN - hur övertydlig måste jag och andra vara för att få svar på DET VI FRÅGAR OM?? Hur kan du och dina kollegor gång på gång läsa mina och andras insändare, där frågeställningar framgår klart och sen välja att ignorera det gång på gång?Eftersom du själv valde uttrycket att medborgare har ondgjort sig,så kan jag säga att det jag även ondgör mig över är att personer som sitter på höga poster och är välbetalda,inte ens kan svara på enkla frågor. Det är rent ut sagt löjligt.Jag tänker skriva mina frågor igen:
1. Vad har ni gjort med fågelbona som fanns i träden som har sågats ner?
2. Var och när i Lund kommer ca 300 träd att kompensationsplanteras?
3. Varför har det godkänts att ännu ett så stort grönområde ska offras,när förtätning kan ske på andra ytor i stan,där det är s.k döda ytor,så att natur och djurliv INTE blir drabbade?
4. Är det lättare att svara nu när det står i nummerordning.....?

Och med tanke på att det under den senaste veckan har sågats ner ytterligare cirka 60 träd,så passar jag på att ställa en fråga till: kommer det finnas några träd kvar över huvud taget när detta beklagliga byggprojekt är klart??För nu finns det sannerligen inte mycket träd kvar i detta område..
Och som avrundning så tänker jag på det du avslutade din insändare med Christer,där du skrev att man ska “effektivisera markanvändningen så långt det går”. Det går först och främst emot direktiv om att grönområden ska värnas om och sen kan man faktiskt vara effektiv genom att använda luftrum och istället bygga på höjden då. Jag vet att förtätning hör till,men jag tycker det är djupt beklagligt att beslutsfattare inte kan tänka på andra lösningar,utan bara offrar grönområde efter grönområde och blundar för vad stadens invånare tycker. Nu förväntar jag mig en insändare där mina frågor blir besvarade. Jag vill INTE läsa en ovidkommande insändare till.


Jenny Jönsson

Publicerad 25 March 2014 00:00