Insändarskribententen reagerar mot att Pilegårdens matservering läggs ner.

Insändarskribententen reagerar mot att Pilegårdens matservering läggs ner. Foto: adobe stock

Insänt: Äta bör man …

…även kunna göra på Trivselpunkten i Staffanstorp

STAFFANSTORP. Förra någon vecka sedan kunde man läsa i Skånskan att en välfungerande matservering på Pilegården läggs ner sista augusti 2019. Mycket sorgligt med tanke på vilken viktig plats detta är framförallt för våra friskare pensionärer som fortfarande klarar sig i sitt egna boende.

Oerhört tragiskt att folkvalda politiker tar dessa beslut när forskning visar att många äldre är undernärda och att en social samvaro är en av de viktigaste faktorerna för att hålla sig frisk.

Staffanstorps kommun har dessutom deltagit i ett kost- och näringsprojekt med regionen; så varför tas inte kunskapen tillvara? Att ha någonstans att gå dagligen för att kunna köpa ett näringsrikt mål mat och umgås är garanterat ett sätt att skjuta upp behov av andra kommunala insatser i hemmet.

Min 91-åriga far har i snart tio år cyklat tre kilometer enkel väg för att kunna nyttja denna service. Underbart att som anhörig veta att han äter ordentligt och få se och höra hur han hittat nya vänner. Hur smakar maten när man sitter i sin ensamhet med en värmd färdigrätt?

Tänk om och tänk rätt politiker i Staffanstorp och ta hand om era friska äldre innan det är för sent! Som sagt äta bör man annars...

Anhörig

Publicerad 24 June 2019 00:00