Inga beslut om hallar vid Arenan.

Inga beslut om hallar vid Arenan. Foto: Mostphotos.com

L kritiserar utredning om idrottshallar

LUND. Ny utredning kring nya idrotttshallar vid Arenan i Lund får kritik från Liberalerna.

Av
Fredrik Magnusson

Vid gårdagens möte med kommunstyrelsens arbetsutskott togs beslut att göra en ny utredning om framtida idrottshallar vid Arenan i Lund. Beslutet togs av Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet.

Bakgrunden är att det är skriande brist på idrottslokaler till skolelever på nya Hedda Andersson gymnasiet, Parkskolan och flera friskolor. Samtidigt har gymnastikföreningarna många hundra barn, främst flickor, i kö och efterfrågar därför en specialanpassad gymnastikhall. Olika alternativ har utretts och presenterats i över ett år. Men igår beslutade de tre partierna om ännu en utredning för att även möjliggöra mässor, konserter och event.

– Nu får det väl ändå räcka med skrytbyggen i den här kommunen och att vi istället prioriterar kärnverksamhet, säger Inger Tolsved Rosenkvist (L), i ett pressmeddealnde.

– Först beslutar dessa tre partier att riva Svaneskolan för att bygga en ny gymnasieskola på platsen. Först efteråt kommer de på att det inte finns någonstans för framtida skolelever att ha idrott. Det är väldigt illa skött från början till slut, fortsätter Inger Tolsved Rosenkvist (L).

Planen var att ha de nya idrottshallarna klara hösten 2019 (till Hedda Andersson gymnasiets nya elever). Den tidsplanen fick revideras till våren 2020 efter lång tid av utredande. Nu spricker tidsplanen ännu en gång.

– Vi har lagt ner enorma belopp på att utreda. Och när alla trodde att ett beslut äntligen skulle fattas blev beslutet att göra ännu en utredning. Det är så att man baxnar, säger Inger Tolsved Rosenkvist (L).

Publicerad 29 May 2018 09:47