Vad tycker du spårvagnarna i Lund ska heta? Skcika in ditt förslag senast den 15 februari.

Vad tycker du spårvagnarna i Lund ska heta? Skcika in ditt förslag senast den 15 februari. Bild: Metro arkitekter

Vad ska spårvagnarna i Lund heta?

Var med och föreslå namn

LUND

. Lunds sju spårvagnar ska alla ha unika namn. Nu kan du förslå namn. Namnen ska ha anknytning till Lund

Av
Fredrik Magnusson

Det är Lunds kommun och Skånetrafiken bjuder nu in alla intresserade att ge förslag. Både privatpersoner och till exempel skolklasser och föreningar är välkomna att skicka in namnförslag. En jury kommer sedan att välja namn och det ska vara jämt fördelat mellan män som kvinnor.

Det finns några regler för namnen:

- Namnen ska ha anknytning till Lund och personerna kan exempelvis ha varit framstående inom universitetet, skolan, idrotten eller kulturen.

- Det ska vara namn på avlidna eller fiktiva personer och namnförslaget ska motiveras

– Vi är mycket glada för den här möjligheten att bjuda in allmänheten till att komma med förslag på vad spårvagnarna ska heta. Det är en lång tradition inom Skånetrafiken att låta fordon få namn som knyter an till regionen, säger Håkan Henmyr, projektchef Spårväg Lund C – ESS på Skånetrafiken, i ett pressmeddelande.

– Att spårvagnarna får namn med Lundaanknytning visar att spårvägen är en del av staden och dess historia. På varje spårvagn kommer det att finnas en text som berättar kort om personen som gett sitt namn till vagnen. Det gör att vi lär känna staden och dess förgrundsgestalter lite mer, säger Pernilla von Strokirch, projektchef Spårväg Lund C – ESS för Lunds kommun.

Förslagen ska skickas in skriftligt till tekniska.forvaltningen@lund.se senast den 15 februari 2019. Ange "Namngivning Lunds spårvagnar" i e-postens ämnesrad.

Publicerad 27 January 2019 00:00