Eleverna på Svaleboskolan som gjorde en tidsresa med sina pjäser om stenåldern.

Eleverna på Svaleboskolan som gjorde en tidsresa med sina pjäser om stenåldern. Foto: Fredrik Magnusson

Stenåldern fick liv i Veberöd

Svaleboskolan har gjort en tidsresa

VEBERÖD.

Under en månad har elever från Svaleboskolan levandegjort undervisningen om stenåldern tillsammans med kreativa agenter från Kulturskolan i Lund.

Av
Fredrik Magnusson

Det var lite nervöst och pirrigt bland eleverna när det var dags att visa upp vad de gjort den senaste månaden under projektet "Tidsresan till stenåldern" då de arbetat med drama. Alla klasser visade upp sina pjäser för varandra.

– Vi har utgått från vad skolan arbetar med och nu var stenåldern aktuell så vi sammanvävde det med projektet, berättar Anna Rynefors som är projektledare för de kreativa agenterna.

Eleverna i årskurs tre har arbetet i totalt nio grupper som alla arbetat med en scen kring livet på stenåldern. När de spelades upp var det mycket vargar, björnar och död på scen.

– Vi har haft en drama- och en bildpedagog på plats. Tanken är att skolan kan fortsätta bygga vidare på projektet i undervisningen.

Trots en viss nervositet gjorde alla elever ett strålande jobb på scen och applåderna ville inte ta slut. Efteråt var det positiva ord från alla som stått på scen, trots att det hade varit nervöst.

– Det var lite pirrigt i början men det kändes väldigt annorlunda mot vad vi brukar göra i undervisningen, sa en av eleverna.

– Jag vill gärna göra om det, sa en annan.

Publicerad 09 February 2019 00:00