Stor fastighetsaffär i Lund.

Stor fastighetsaffär i Lund. Foto: Mostphotos.com

Wihlborgs i miljardaffär i Lund

Köper Mobile Heights Center

Av
Fredrik Magnusson

LUND. Wilhborgs köper bland annat Mobile Heights Center i Lund för drygt 1,2 miljarder kronor. I affären in går fastigheterna nya Vattentornet 2 och nya Vattentornet 4 och har bland annat Sony Mobile som hyresgäster.

Säljare är Vasakronan och tillträde har skett.

– Detta förvärv är en naturlig del i vår fortsatta satsning på tillväxt och ökad densitet i Lund. Inom loppet av några månader har vi kunnat komplettera vårt bestånd på Ideon med 70 000 m² attraktiva kontorsytor på lättillgängligt läge direkt kopplat till den nya spårvägen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det finns en stor potential i Lund, där närheten till universitetet och tillgången till arbetskraft med specialistkompetens attraherar nya företag och ger tillväxtmöjligheter för befintliga företag. Ett av de exempel som ligger närmast i tiden är vår hyresgäst Volvo Cars som startade ett mindre utvecklingscenter på Ideon hösten 2016, sedan vuxit successivt och till årsskiftet tar över ett helt hus om 7 000 m².

Efter förvärvet äger och förvaltar Wihlborgs 291 000 m² i Lund, varav 183 000 m² på Ideon. Wihlborgs äger även 50 procent i Fastighets AB ML4 som uppfört och äger Max IV-anläggningen, vilken hyrs ut till Lunds universitet på ett 25-årigt hyresavtal.

Publicerad 12 February 2019 08:27