Lundalaget from __future__ import solution kom på femte plats när Google HashCode avgjordes.

Lundalaget from __future__ import solution kom på femte plats när Google HashCode avgjordes. Foto: Privat

Lundalag i topp vid världsomspännande Googletävling

Tog en femteplats – 6 500 lag var med

LUND.

Av
Fredrik Magnusson

LUND. När programmeringstävlingen Google HashCodes kvalificeringstävling avgjordes placerade sig Lundalaget "from __future__ import solution" på en femteplats av totalt 6500 lag. Laget består av Måns Magnusson, Björn Magnusson, Jonatan Nilsson och Lars Åström.

Tävlingen är en av världens absolut största - och mest prestigefyllda - tävlingar i programmering. Tävlingen arrangeras av Google och avgjordes under fyra timmar där lagen fick ett problem att lösa.

– Vi fick ett antal bilder och egenskaper för varje bild. Målet var att göra en så bra presentation av bilderna som möjligt. Dessutom fick vi ett sätt att räkna ut hur ”bra” bilder fungerar att ha efter varandra i presentationen. Hela uppgiften gick sedan ut på att lägga bilderna i en så bra ordning som möjligt i presentationen, berättar Lars Åström.

De bästa lagen kommer nu göra upp om segern i en ny tävling i april. Den tävlingen avgörs på Googles kontor i Dublin och där brukar de 50 främsta lagen från den kvalificeringstävling som nu avgjorts tävla.

Publicerad 01 March 2019 10:39