Kunderna efterfrågar ofta vaser som liknar dem själv.

Kunderna efterfrågar ofta vaser som liknar dem själv. Foto. Re:Nudes

Linneas bröstvaser gör succé: "Finns inte en som är den andra lik"

Ger nytt liv åt det som andra inte längre vill ha

LUND. Stora som små och lika unika som dess förlaga. För 24-åriga lundakonstnären Linnea Håkansson står brösten i centrum. "Precis som att alla människor ser olika ut finns det inte en vas som är den andra lik", säger hon.

Linnea Håkansson är 24 år gammal och bosatt i Lund. På kort tid har hon skaffat sig en stor följarskara till sitt Instakonto ReNudes. Där marknadsför hon sina alster som till stor del består av vaser – med bröst.

– Jag har tidigare målat mycket och även då var det kvinnans kropp som utgjorde motiven. Det kändes därför naturligt att det blev bröst som blev den nya röda tråden här, berättar Linnea Håkansson.

Linnea Håkansson

Linnea Håkansson Foto. Re:Nudes

Vaserna skapar Linnéa av gamla vaser och krukor som ingen längre vill ha. Udda former eller skräniga färger är inget som får henne att backa.

– Det är återbruk när det är som bäst. Jag letar ständigt fynd på olika loppisar. Erikshjälpen får ofta besök, berättar hon.

Genom en självtorkande lera och färg får loppisfynden snart nytt liv. Resultatet säljs sedan via den populära Instagramsidan.

– De flesta av mina följare är unga kvinnor mellan 18-30 år. Det är även de som köper mest. Det händer då och då att män lägger in en beställning. Då blir man glatt överraskad.

Foto: Re:Nudes

Bröstvaserna finns i en uppsjö olika utföranden och kan även specialdesignas på beställning.

– Jag har märkt att många vill ha vaser som liknar dem själv. Precis som att alla människor ser olika ut finns det inte en vas som är den andra lik. De är gjorda helt för hand och har alla små brister och skavanker precis som vi.

Utöver de naturfärgade vaserna finns det även en stor efterfrågan på vaser i olika glada färger och uppseendeväckande mönster.

– De är lite mer okontroversiella och tilltalar därför en bredare målgrupp.

Förutom försäljning via Instagram finns Linneas vaser snart även för återförsäljning i utvalda designbutiker i Malmö och Lund.

– Efterfrågan ökar hela tiden, så nu gäller det bara att producera.

Publicerad 16 March 2019 00:00