Näringslivpristagare i Lund.

Näringslivpristagare i Lund. Foto: Pierre Ekman

De vinner årets näringslivspriser i Lund

Tre pristagare utsedda

LUND. Nu är det klart vilka som får näringslivspriserna i Lund.

Av
Fredrik Magnusson

Priserna delas ut i tre kategorier. Årets Företagare som utses av Företagarna Lund, Årets Nyföretagare vilken utses av Lunds Nyföretagarcentrum, LNC och Årets Lundaköpman som utses av Handelsföreningen i Lund.

Årets Företagare blev Hanks & Grace Schampo AB med varumärket Bruns products, Johanna Lindskoug och Cecilia Nilsson.

Motivering: Årets Företagare har med passion, innovation och med en stark vision arbetat för en mer hållbar och giftfri miljö för Sveriges frisörer och deras kunder. Priset till Årets Företagare i Lund 2018 går till entreprenörerna på BRUNS Frisörer, Johanna Lindskoug och Cecilia Nilsson från Hank's & Grace AB

Till Årets nyföretagare utsågs Silenta Informationssäkerhet och Henrik Nermar till.

Motivering: Med klarsynthet insåg Henrik tidigt betydelsen av GDPR för sina kunders informationssäkerhet. Han har med stor pedagogik förflyttat sina kunder i gränslandet mellan teknik och juridik, för att skapa informationssäkerhet nu och på sikt. Inom ett år planerar Henrik att anställa en tekniker för att kunna utöka sitt erbjudande till nya och befintliga kunder. Affärerna verkar kunna bli hur stora som helst, då GDPR fortfarande är hett, nu med mera djup än som panikåtgärd och dessutom med fokus på att stresstesta system, få användaren att värdesätta informationen på rätt vis och implementera arbetssättet i större organisationer.

Årets Lundaköpman blev Bloom i Lund med Linda och Måns Hall.

Motivering: Verksamheten utstrålar kvalitet, entusiasm, gediget hantverk och smakfullhet kombinerat med nytänkande och ett utmärkt kundbemötande. Med en speciell fingertoppskänsla för kundernas önskemål skapas fantastiska buketter, blomsteruppsättningar, kransar och dekorationer i en alldeles egen klass. Genuin kunskap om blommor, krukväxter och träd, och en stark känsla för stil bidrar till att ständigt förändra scenariot i butiken, på gatan utanför och hos alla de restauranger och butiker i Lund som är deras kunder. En mångfald av blommor i gatubilden sprider stor glädje och inspiration till alla som passerar, flanerar och handlar. Blooms på Kattesund är en självklar del av den mycket speciella lundaandan.

Publicerad 12 April 2019 00:00