Ludvig Jureskog (th) öppnar tillsammans med brodern Johan ny hamburgarrestaurang i Lund i slutet av maj.

Ludvig Jureskog (th) öppnar tillsammans med brodern Johan ny hamburgarrestaurang i Lund i slutet av maj. Foto: Jureskogs

Jureskogs öppnar i Lund – vill utmana snabbmatsjättarna

Slår upp portarna i slutet av maj

LUND.

Kocken Johan Jureskog och hans bror Ludvig tar sitt hamburgarkoncept till Lund. I slutet av maj är tanken att dörrarna ska öppnas.

Av
Fredrik Magnusson

Jureskogs öppning på Skomakargatan i Lund blir den tredje restaurangen totalt och är den första utanför Stockholm.

– Jag och min bror driver Jureskogs tillsamans med Erik Thulin och Oliver Hildebrandt. De tittar alltid på nya lägen för restauranger och lokalen i Lund låg på ett väldigt bra läge. Lund är också en studentstad vilket är en bra målgrupp för hamburgare, även om vi inte nischar oss mot någon speciell grupp, säger Ludvig Jureskog.

Jureskogs tanke är att vara ett alternativ till snabbmatsjättarna.

– Vi har snabbmatstänket, det ska ta max tio minuter från beställning tills du har maten. Vi gör maten på beställning och använder svenskt kött, ekologiska grönsaker så långt det går och bakar vårt eget bröd.

Förutom den nya restaurangen i Lund kommer det också snart slå upp en Jureskogs längs med E4:an, vid Mjölby.

– Vi tittar på fler städer och på fler lägen längs med E 4:an söderut från Stockholm. Vi öppnade den första Jureskogs för ett år sedan och den andra har haft öppet ett halvår. På den tiden har vi sålt närmare 100 000 av vår signaturburgare "High Five". Vi håller på att titta på fler projekt i Malmö, Göteborg och Linköping.

Menyn ska vara densamma på alla restauranger.

– Vi har förfinat den sedan dag ett och nu håller vi på att också titta på en vegansk burgare som komplement till våra vegetariska burgare och gröna sides, säger Ludvig Jureskog.

Publicerad 12 April 2019 08:48