Jens Högsander drog igång Griffin Martial Arts i höstas.

Jens Högsander drog igång Griffin Martial Arts i höstas. Foto: Privat

Griffin Martial Arts växer så det knakar

Breddar verksamheten med taekwondo

STÅNGBY/LUND. Kampsportsföreningen Griffin Martial Arts, som drog i gång i höstas växer så det knakar. Nu har klubben breddats när Lunds Taekwondoklubb går in som en del av föreningen.

Av
Fredrik Magnusson

Föreningen, som drog igång i Prästängshallen i höstas, satsade på bred träning i jujitsu för alla åldrar. Nu har klubben tre ben med jujistu, kickboxning och taekwondo.

– Responsen sedan starten har varit otrolig. Från barn, föräldrar och andra klubbar. Vi har folk som kommer från Dalby, Eslöv och Södra Sandby för att träna med oss i Stångby, säger Jens Högsander som var den som drog igång klubben.

– Jag har aldrig varit med om att vara i en klubb där så många drivna människor arbetar tillsammans men på olika sätt mot ett gemensamt mål. Vi hamnar i samma fil till slut, det är otroligt inspirerande.

Nyligen bestämde sig Lunds Taekwondoklubb att bli en del av Griffin Martial Arts.

– Det är min sambo som är huvudtränare där och taekwondon tillför ett tävlingsmoment. De kommer att träna på Klostergården tills vidare men på sikt vill vi samla allt under ett tak. Tanken är att vi till hösten ska ha karate och brasiliansk jujitsu hos oss också, säger Jens.

Klubben har blivit en namn ute i Europa och har haft flera namnkunniga instruktörer på plats, vilket också kommer att ske till sommaren. Även loggan har väckts uppmärksamhet.

– Vi hade en klubb i Italien som beställde tygmärken med vår logga för att ha på sina dräkter.

Publicerad 13 April 2019 00:00