När Felix ber dig välja ett kort kan du vara säker på att han plockar fram det igen.

När Felix ber dig välja ett kort kan du vara säker på att han plockar fram det igen. Foto: Fredrik Magnusson

Felix Störbäck trollade till sig ny SM–medalj

Tog medalj för tredje året i rad

LUND.

För tredje året i rad tog Felix Störbäck, 14 år från Lund, medalj på SM i trolleri. Det blev ett brons i kortmagi i juniorklassen.

Av
Fredrik Magnusson

Felix började sin trolleribana när han var nio år gammal.

– Min kusin visade mig ett korttrick på datorn och vi tänkte att det måste vi lära oss, säger Felix samtidigt som han visar tricket med en av kortlekarna han har i fickorna.

Många timmars tränande ligger bakom Felix Störbäcks framgångar i trolleri-SM.

Många timmars tränande ligger bakom Felix Störbäcks framgångar i trolleri-SM. Foto: Fredrik Magnusson

Sedan det första korttricket har det blivit betydligt fler.

– Det handlar om att lära sig olika tekniker. När du kan tekniken så kan du flera trick. En teknik kan ta allt från en vecka till ett år att träna in, det beror på svårigheten.

När nu SM avgjordes i Växjö blev det brons för Felix. Sedan tidigare han han ett guld och en silvermedalj från tävlingarna.

– Det är en jury på sex personer som bedömer dig. Din akt ska vara mellan fem och tio minuter. Går du över eller under den tiden diskas du. Den akt jag tävlade med har jag tränat på sedan i julas, säger Felix som tävlar i juniorklassen där alla från nio till 18 år tävlar.

Felix har aldrig långt till en kortlek.

Felix har aldrig långt till en kortlek. Foto: Fredrik Magnusson

Förutom att tävla uppträder Felix.

– Jag har gigs på barnkalas, vuxenkalas och firmafester. Och sedan lägger jag ut filmer på Instagram med olika trick som jag filmat och redigerat.

Filmer kan alla se via kontot felix_trollkarl.

Vad tänker du göra nu med trolleriet?

– Jag ska göra nya akter, jag ska ta fram en ny barnakt. Sedan ska jag trolla på stan. Jag brukar stå på Lilla Fiskaregatan när det är sommar. Och så vill jag göra fler klipp till Instagram, säger Felix och tar fram kortleken igen. Han ber Lokaltidningen välja ett kort genom att bara titta på det. Han drar ihop korten frågar om det är ett högt, lågt eller mellankort. Efter svaret kuperar han kortleken och vänder upp ena halvan av leken. Där ligger kortet, ruter åtta.

Foto: Fredrik Magnusson

Publicerad 14 April 2019 00:00