Karin Wiberg (tv) och Ida Magntorn ställer ut i Botan.

Karin Wiberg (tv) och Ida Magntorn ställer ut i Botan. Foto: Fredrik Magnusson

Konsten blommar ut i Botan

Karin Wiberg och Ida Magntorn visar skulpturer och bilder

LUND.

Konsten tar plats bland Botans vårgrönska under två veckor när Karin Wiberg och Ida Magntorn visar skulpturer och bilder i parken.

Av
Fredrik Magnusson

Det kan vara så att det är första gången som delar av Botaniska trädgården används till en konstutställning. Bente Eriksen, som är föreståndare vid Botaniska trädgården, kan inte komma på att Botan haft någon utställning tidigare.

– Vi har länge diskuterat att göra något i det offentliga rummet och högst upp på önskelistan stod Botan, säger Karin Wiberg som ställer ut skulpturer.

Utställningen kommer vara på plats till efter påsk och redan när konstnärerna satte upp den lockade den nyfikna.

– Konst ska möta människor och när vi satte upp våra verk så kom nyfikna direkt. Små barn står och kramar skulpturerna och folk tar bilder av Idas bilder, säger Karin samtidigt som två lunchsugna studenter slår sig ned mitt bland konsten.

– Jag gillar att besöket blir spontant. Samtidigt förändras rummet som konsten står i med vinden och solljuset, säger Ida Magntorn som tagit bilderna som satts upp runt om den gräsytan bredvid växthuset som blir konsthall för en tid.

Utställningen är en del av Hållbarhetsveckan och den 11 april blir det ett samtal om konst och hållbarhet med start klockan 15. Ida och Karin kommer också vara på plats så mycket de kan under Hållbarhetsveckan.

Publicerad 14 April 2019 00:00