Foto. Polisens förundersökning

Liga anlitade pojkar att smuggla knark – åkte fast på tåg norrut

Hade 2,9 kilo cannabis i ryggsäcken

LUND. Två 16-åriga pojkar från Lund åtalas i Malmö tingsrätt för narkotikabrott. Detta efter att de åkt fast på X2000 med 2,9 kilo cannabis i ryggsäcken.

Det var i slutet av januari i år som de båda pojkarna steg på X2000 mot Norrköping på Malmö central. Minuterna innan hade en av pojkarna mottagit en påse från en man på som väntade vid Pressbyrån.

Väl på tåget skyndade de båda pojkarna mot sina platser. Påsen de fått av mannen stoppade de i en väska och la på hatthyllan. I förhör uppger en av pojkarna att de inte tittade i påsen och inte visste att den innehöll narkotika till ett värde av 300 000 kronor.

När tulltjänstemannen kontrollerade ryggsäcken hittades narkotikan och de båda pojkarna delgavs misstanke om brott.

Foto. Polisens förundersökning

Vid kontroll hos SJ Serviceresor framkom att pojkarnas biljetter bokats och betalats av en kvinna som i förhör uppgav att hon fått uppdraget av en av polisen välkänd 21-årig Lundabo. Biljetterna ska även ha vidarebefordrats till honom efter beställning.

Genom en Whats-up konversation på 21-åringens mobil fick polisen även upp ögonen för en 34-årig man vars fingeravtryck senare även kunde säkerställas på den plast som knarket varit paketerat i.

De två tonåringarna, samt 34-åringen åtalas nu för narkotikabrott och 21- åringen för medhjälp till narkotikabrott. Kvinnan som bokat tågbiljetterna är inte längre misstänkt.

Samtliga åtalade nekar till brott.

Foto. Polisens förundersökning

Publicerad 17 April 2019 09:40