Grand öppnar bakficka och uteservering den siste april.

Grand öppnar bakficka och uteservering den siste april. Foto: Fredrik Magnusson

Grand öppnar Ingrid den siste april

Bakficka och uteservering

Av
Fredrik Magnusson

LUND. Den siste april slår Grand upp portarna till sin nya bakficka och uteservering som får namnet Ingrid. Namnet är en hommage till lngrid Persdotter som mellan åren 1909 till 1922 ansvarade för Grands Bistro Gambrinus

– Vi tyckte att det kändes självklart att lyfta fram en stark kvinnlig personlighet från Grands över 120 år långa historia, säger Maria Paulsson, VD för Grand Hotel i Lund, i ett pressutskick och fortsätter:

– Det var Ingrid Persdotter som först lyckades att locka universitetets studenter till Grand och la grunden till att hotellet fick den unika blandning av gäster som vi är så stolta över att ha än idag. Dessutom så hette min farmor Ingrid och alla kvinnliga familjemedlemmar har just Ingrid som mellannamn, det understryker att Grand Hotel i Lund är ett familjeföretag.

Ingrid kommer att servera smörrebröd och hemmagjord mjukglass. Serveringen kommer att hålla öppet fram till slutet av september och har redan flera specialarrangemang inplanerade, bland annat kommer det här att arrangeras surströmmingspremiär i augusti och oktoberfest strax innan Ingrid stänger igen sin lucka för säsongen.

Publicerad 19 April 2019 00:00