Lundabolaget hungrig.se har köpts av tyska Delivery Hero.

Lundabolaget hungrig.se har köpts av tyska Delivery Hero. Foto: Press

Hungrig.se köps upp av tyskt bolag

Grundare blir ny vd i Sverige

LUND.

Lundabolaget Hungrig.se köps upp av tyska Delivery Hero. Hungris grundare Samir Bachkami blir ny vd för Delivery Heros verksamhet i Sverige.

Av
Fredrik Magnusson

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel.

Hungrig.se blir det tredje varumärket för Delivery Hero i Sverige, och det fjärde i Norden. Sedan tidigare finns foodora i Sverige, Finland och Norge, Onlinepizza på den svenska marknaden samt Pizza-Online.fi i Finland.

– Vi är oerhört glada över att ha Hungrig.se ombord som med sin starka lokala närvaro och entreprenörsanda kompletterar Delivery Hero perfekt, säger Carl Tengberg, vd Delivery Hero Norden, i ett pressmeddelande.

Hungrig.se har idag 60 anställda på huvudkontoret i Lund.

– Jag går in med full energi och fokus i min nya roll där jag tillsammans med teamen från alla bolag ska bygga Sveriges bästa takeaway- och delivery-upplevelse. Våra kunder ska få ett ännu bättre utbud och restaurangerna en ännu större kundkrets, säger Samir Bachkami, vd Delivery Hero Sverige.

Utöver huvudkontoret i Lund har Hungrig.se 15 lokala kontor runt om i landet, som ansvarar för de 22 städer där Hungrig.se idag är verksamma. Delivery Hero har sedan tidigare kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping.

Publicerad 06 July 2019 00:00