Det var i denna rutschkana i Lunds stadspark som olyckan skedde.

Det var i denna rutschkana i Lunds stadspark som olyckan skedde. Foto: Privat

Efter rutschkaneolyckan: Tillverkaren utreder sina produkter

Företagaren: "Vi måste göra en grundlig analys"

LUND.

För en månad sedan förlorade fyraåriga Nea en del av ett finger i en olycka i en rutschkana i Lund. Nu har tillverkaren Monstrum satt igång en utredning för att om det finns något fel på själva produkten.

Av
Mattias Grenholm

Det var i början av juli som Nea tillsammans med sin familj var på besök i Lund. När hon tillsammans med sin pappa åkte i en rutschkana i stadsparken råkade hennes finger fastna i en glipa mellan åkytan och sidoräcket. En bit av fingret slets av och trots snabb läkarvård har det inte gått att rädda.

Lunds kommun kontaktade den danska tillverkaren Monstrum direkt efter olyckan. De skickade en medarbetare till lekplatsen som kunde konstatera skadan på rutschkanan men inte orsaken till den.

Ole Barslund Nielsen, en av Monstrums ägare, ser allvarligt på det inträffade och säger till SVT Nyheter att företaget satt igång en utredning för att ta reda på om det finns något fel på själva produkten.

– Vi måste göra en grundlig analys för att undvika att något liknande händer igen. Det är en sak att vi uppfyller alla säkerhetskrav, men det är viktigt att vi fortsätter att utveckla säkerheten på våra produkter också, säger han.

Publicerad 05 August 2019 11:00