Ordförande Nils-Åke Stålring är bestört över förödelsen.

Ordförande Nils-Åke Stålring är bestört över förödelsen. "Kostar mycket för en ideell förening". Foto. Arkiv/Sanna Hjalmarsson

Klubbstuga jämnas med marken efter valborgsbrand: "Oerhört tråkigt"

Skadorna för omfattande

VEBERÖD. Under tisdagen som de första grävskoporna rullade in på Romelevallen för att riva det som finns kvar av fotbollsföreningens klubbhus. Lokalen skadades svårt under en brand på valborgsnatten och nu har man kommit fram till att det helt enkelt är bättre att riva och bygga nytt än att försöka rädda det som finns kvar.

– Det är givetvis tråkigt då det innebär att vi kommer stå utan lokal ytterligare en tid. Från början var det sagt att vi åter skulle kunna använda vårt klubbhus i höst, men nu kommer det dröja i alla fall fram till våren innan något nytt är på plats, säger Nils-Åke Stålring, ordförande i Veberöds AIF.

I samband med branden, som utbröt under valborgsnatten, förstördes förutom lokalerna även en rad material som klubben nu måste ersätta.

– Kommunen äger själva huset, men vi har själv fått stå för alla maskiner och möbler. Så var dealen. En del får vi väl tillbaka via försäkringen, men mycket har vi fått till genom kontakter så allt kommer inte kunna ersättas. Sånt här kostar mycket både i pengar och tid för en förening där alla jobbar ideellt, säger Nils-Åke Stålring.

Foto. Nils-Åke Stålring

Sedan branden har de drygt 320 aktiva spelarna, deras tränare och andra verksamma inom föreningen fått klara sig med en bod som placerats intill den gamla klubbstugan. Tyvärr har inte heller den fått vara i fred.

– I förra veckan vad det någon som bröt sig in och stal all dryck, godis och glass samt smutsade ner både inne och ute. Man kan ju undra varför man gör sånt här.

Utredningen gällande branden pågår fortfarande. I förra veckan ställdes en 26-årig man inför häktningsdomare är på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Mannen ska ha erkänt att han befunnit sig på Romelevallen den aktuella kvällen och att han där hanterat någon form av eld. Han nekar dock till att han haft som avsikt att anlägga en brand.

Efter förhandlingen släpptes mannen åter på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår dock.

Publicerad 07 August 2019 11:20