Jill Strand vid Camaron som hon kör på racingtävlingar.

Jill Strand vid Camaron som hon kör på racingtävlingar. Foto: Privat

Bränt gummi och fräcka lackeringar är hett i Veberöd

Hotrodfirman TSS Racecars & Showcars building öppnar verkstad

VEBERÖD.

Veberöd har fått ett nytt tillskott i företagsmyllan – det luktar lack, bensin och rök mot en bakgrund av motorbuller. Det rör sig om den danska hotrodfirman TSS Racecars & Showcars building. På lördag blir det fest med pimpade motorfordon, mat och musik.

Av
Mattias Grenholm

TSS Racecars & Showcars building startade i Danmark 1991 av Torben Clausen. När han träffade den skånskan dragracingföraren Jill Strand bestämde de sig för att flytta ihop och etablera firman i Sverige.

– Efter lite letande hittade vi en jättefin verkstad i Veberöd och satte igång att snygga till den i maj. Här bygger vi racingchassis och gör fräcka motorcykelbyggen med snygga lackeringar, säger Jill Strand.

Kulturen kring dragracing och pimpade fordon med mycket muskler under motorhuven är större i USA, säger hon, men firman har kunder från hela Europa.

– Här i södra Sverige är det på Malmö raceway vi kör med vårt TSS Dragracing Team, men dit kommer folk från hela Sverige och Danmark.

Det gör det antagligen även nu på lördag den 10 augusti, då TSS Racecars & Showcars building har invigningsfest i sina nya lokaler på Pallvägen i Veberöd.

– Vi har spridit ordet så gott vi kan så det kan komma folk från långt håll. Men vi önskar även att alla motorintresserade från Skåne kommer – jag kommer till exempel starta min Camaro där man är välkommen att testsitta. Det kommer finnas mat och dryck till en billig peng, massa fräcka bil- och mc-byggen att titta på och även ett liveband, säger Jill Strand.

Invigningsfesten börjar klockan 14 på lördag och det är fritt inträde för både barn och vuxna. Klockan 19 börjar rockbandet Drunk turtle band spela låtar från 1970-, 80- och 90-talen.

Publicerad 08 August 2019 11:10