Från och med andra september kan man komma till prästgården för att hämta kläder och skor.

Från och med andra september kan man komma till prästgården för att hämta kläder och skor. Foto: Privat

Då öppnar Dalbys egen Wall of Kindness: "En dröm som blir sann"

Gratis second hand öppnar i prästgården

DALBY. Efter succén med vandrande swop-påsar tar eldsjälarna Linda Svärd och Gigi Persson sig nu an ett nytt projekt – en lokal Wall of Kindness.

Konceptet är känt sedan tidigare och har bland annat funnits som en del av Malmöfestivalen och utanför bytesbutiken Swop Shop i Malmö. En Wall of Kindness är ett klädställ eller en vägg där folk kan lämna och hämta kläder helt gratis.

– Det finns så många behövande, samtidigt som det slängs oändligt mycket textilier, säger Dalbybon Linda Svärd, som nu tar konceptet ett steg längre och gör väggen till ett helt rum.

På andra våningen i byns prästgård öppnar den 2 september Dalbys egen Wall of Kindness.

Hit kan man komma och botanisera bland begagnade kläder, skor för stora och små som är redo att hitta nya ägare. Fem saker i veckan får man ta helt gratis, därefter kostar de en krona styck.

– Det är mest så att inte hela lagret ska tömmas på en gång, men samtidigt vill vi få rotation på kläderna. Tanken är att vi främst riktar oss till de som behöver det mest, men alla är självklart välkomna att både lämna och hämta, förklarar Linda Svärd.

Linda och Gigi är i full gång att ställa iordning lokalen.

Linda och Gigi är i full gång att ställa iordning lokalen. Foto: Privat

För närvarande är det främst kläder, skor och leksaker som finns i att hämta, men tanken är att framöver även utöka med husgeråd och möbler.

Dalbys Wall of Kindness är ett samarbete mellan initiativtagarna och Jessica Hörlin, Karin Beck och Gunilla Larssons på Dalby församling.

– Vi är så oerhört tacksamma för all hjälp vi har fått och alla som bidragit för att göra det här möjligt. Det här är en dröm som blir sann, säger Linda Svärd.

Dalbys Wall of Kindness kommer ha öppet måndagar 16-20 och onsdagar 9.30-13.30. Besökare uppmanas ta med egen påse då detta inte tillhandahålles.

Publicerad 16 August 2019 10:23