Från föreställningen

Från föreställningen "Vi vet var du bor" på Månteatern. I regi av Marie Parker Shaw. Foto: Fredrik Magnusson/Arkiv

Konstnärlig ledare lämnar Månteatern

Marie Parker Shaw satsar som frilans

Av
Fredrik Magnusson

LUND. Efter fem år som konstnärlig ledare på Månteatern går nu Marie Parker Shaw vidare. Hon lämnar sin tjänst som konstnärlig ledare för Månteatern från och med 1 oktober 2019 för att fokusera på sin roll som frilansande regissör.

Det har varit fem väldigt roliga år och personligen har jag haft stort utbyte av att ha fått arbeta tillsammans med Marie Parker Shaw och för teatern har det också varit en bra tid både konstnärligt och verksamhetsmässigt. Nu startar ett spännande processarbete där Månteaterns medlemmar skall undersöka hur det konstnärliga ledarskapet skall se ut framöver. Under tiden fortgår arbetet som vanligt, säger Anders Widell, VD på Månteatern, i ett pressmeddelande.

Marie regisserar för tillfället på Västmanlands teater i Västerås med premiär 28 september och kommer under hösten 2020 regissera på Unga Spira i Jönköping. Månteatern kommer fortsätta samarbetet med Marie Parker Shaw som frilansande regissör i den kommande produktion Odjuret som har urpremiär mars 2020, skriven av Annika Nyman.

Publicerad 09 September 2019 11:37