Amanda Holm Strandqvist är Office Manager för Mindpark i Lund.

Amanda Holm Strandqvist är Office Manager för Mindpark i Lund. Foto: Fredrik Magnusson

Bytaregränd ska bli Entreprenörsgränd – Mindpark har flyttat in

Synergier sak uppstå i gammalt gym

LUND.

Mindpark har etablerat sig i centrala Lund. På sikt vill de att Bytaregränd ska bli Entreprenörsgränd.

Av
Fredrik Magnusson

Det har bara gått ett par veckor sedan Mindpark öppnade upp i gamla gymlokaler på Bytaregränd. Lokalen har en reception med kaffeförsäljning och en mängd skrivbord där företag kan hyra in sig, för en dag eller för längre tid. Längre upp i gränden finns det kontor där det redan sitter en mängd olika företag. Från lampdesigners till rabatter online.

– I nuläget har vi 17 kontor och skrivborden här nere. Du kan skaffa klippkort och komma och sitta här, eller sitta i Malmö eller i Helsingborg där vi också finns, säger Amanda Holm Strandqvist, som är Office Manager i Lund.

Tanken med Mindpark är att skapa möten och synergieffekter mellan människor och olika företag.

– Många har kanske suttit hemma och jobbat men ändå varit ett team. Nu kan de sitta här. Många kommer till en punkt där det kanske passar bättre att sitta tillsammans. Här kan du också få ett nätverk med andra, utanför det du håller på med, säger Amanda som också håller koll på vad som händer i Lund.

– Vi vill ha familjär stämning och vi har en bra bredd på företagen nu. Redan nu märker vi att de som har kontor här kommer ned och dricker kaffe vid klockan tio, äter lunch vid tolv och sedan dricker eftermiddagskaffe.

Mindpark har funnits i Helsingborg i tio år. I april i år slog de upp portarna i Malmö och efter sommaren var det Lunds tur.

– Vi vill expandera här i gränden. Vi har redan fått förfrågningar om konferenser och middagar.

Amanda själv kommer från den ideella sektorn och kan bidra med det till företagen, och få en hel del tillbaka.

– Jag lärt mig nya saker varje lunch från företagen som sitter här.

Publicerad 12 September 2019 00:00