Polisen vill komma i kontakt med personer som rört sig i området och som kan ha gjort viktiga iakttagelser.

Polisen vill komma i kontakt med personer som rört sig i området och som kan ha gjort viktiga iakttagelser. Foto: Byrd/Claes Hall

Polisen söker fler iakttagelser efter sprängdåd mot matbutik

Efterlyser även bilder och filmklipp

LUND.

Natten till lördagen den 14 september detonerade ett föremål vid en mataffär på Stora Södergatan 21 i centrala Lund. Polisen söker nu personer som rört sig i området innan sprängningen.

Av
Anja Degerholm

Explosionen ägde rum runt klockan 02.40 på natten och en förbipasserande kvinna i 20-årsåldern skadades allvarligt. För att komma vidare i utredningen vill polisen komma i kontakt med personer som har iakttagelser, inte bara vid tiden för själva sprängningen, utan även en stund innan.

Alla som rörde sig i området, oavsett om det var till fots, på cykel eller med annat transportsätt, uppmanas att höra av sig till polisen. Även om man inte tror att man sett något misstänkt.

Polisen efterlyser också bilder och filmklipp från området den aktuella natten, om något i bakgrunden i bildmaterialet kan ge ledtrådar om sprängningen. Bilder och filmer kan skickas in via polisens hemsida.

Den som varit i närheten av platsen natten till den 14 september kan höra av sig till polisen genom att ringa 114 14 och säga "tips" i talsvaret. Tipslämnare kan vara anonyma. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och grovt vållande till kroppsskada.

Publicerad 03 October 2019 15:52