Foto: Fredrik Magnusson

Beskedet: De ska driva och utveckla Lunds nya "vardagsrum"

"Vill skapa en modern mötesplats"

LUND. Kommunstyrelsen beslutade på onsdagen att teckna avtal med Altitude Meetings om uppdraget som operatör för att driva och utveckla Lunds stadshall. Uppdraget blir att omvandla Stadshallen från finrum till vardagsrum. "Vi vill skapa en modern mötesplats", säger Kulturchef Annika Eklund.

Altitude Meetings har valts ut som ny operatör för Lunds stadshall för sin fingertoppskänsla för vad som lockar gammal och ung, skriver Lunds kommun i ett pressmeddelande.

Operatören kommer, i nära samarbete med kommunen, nu vidareutveckla Stadshallens verksamhet med olika typer av evenemang.

Tanken är att Stadshallen ska vara del i en levande demokratisk mötesplats i en attraktiv stadskärna med kultur i fokus och vara värdeskapande i Lunds tillväxt.

– Vi ser fram emot att detta koncept kommer att ge en levande Stadshall som bidrar till den centrumutveckling som Lund behöver, säger Börje Hed (FNL), kommunalråd med ansvar för kulturfrågor.

– Vår ambition att kunna erbjuda lundaborna kulturupplevelser och att bidra med egna initiativ för att skapa en levande, modern mötesplats blir konstruktivt och mer effektivt med en professionell operatör, säger kulturchef Annika Eklund.

Enligt Yasemin Arhan Modéer, vd på Altitude Meetings, finns redan nu många idéer för hur de ska göra Stadshallen mer levande.

– Vi tror starkt på kombinationen av fördjupande samtal, kunskapsspridning och humor, säger hon.

Publicerad 04 October 2019 10:05